Meer

Micronutriënten

Nutriënten is een ander woord voor voedingsstoffen. In jouw DNA rapport wordt aandacht besteed aan jouw macro- en micronutriënten. Micro betekent klein. Macro betekent groot. Macro- en micronutriënten zijn dus grote- en kleine voedingsstoffen. Vitaminen en mineralen behoren tot de micronutriënten. Je hebt ze, ook al is het in kleine hoeveelheid, nodig voor het functioneren van jouw lichaam.

Vitaminen en mineralen in jouw DNA rapport

In het DNA rapport ontdek je jouw genetische behoefte aan vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur, vitamine B12, vitamine D, vitamine E, ijzer en selenium.

Niet alle vitaminen en mineralen worden significant beïnvloed door hun genetische varianten. Jouw foliumzuur niveau wordt bijvoorbeeld beïnvloed door jouw MTHFR genen die coderen voor de omzetting van foliumzuur naar zijn actieve vorm, folaat. Foliumzuur beïnvloedt je methyleringsniveau, zoals je kunt lezen in het hoofdstuk Herstelfactoren. Feitelijk heeft foliumzuur een verregaand effect op vele processen in je lichaam.

De bevindingen van deze micronutriënten betekenen niet dat je nu een tekort hebt aan deze micronutriënten. Houd in gedachte dat je inname, door een gezond en passend voedingsplan, van deze voedingsstoffen in het verleden, zelfs toen je jong was, misschien net de extra’s heeft geleverd die je qua behoefte nodig hebt.