Meer

Onze Methode

Wij leggen je graag uit hoe wij werken.

Wat is DNA

DNA bevat genetische informatie en draagt erfelijke eigenschappen over. Genen zijn eenheden van erfelijk materiaal op een chromosoom. Genen bestaan uit DNA. Nucleotiden zijn de bouwstenen voor DNA. Ons DNA bevat vier nucleotiden die aangeduid worden met de letters T, C, G en A.

Wat is een SNP

Een single nucleotide polymorphism, afgekort als SNP, uitgesproken als snip, betreft een variatie in het DNA van één enkele nucleotide lang. De meeste SNP’s leveren géén voordeel maar ook géén nadeel op voor het organisme. SNP’s ontstaan door kopieerfoutjes. SNP’s worden onder andere gebruikt in wetenschappelijk onderzoek. Van bepaalde DNA-variaties is er bekend wat de effecten zijn en deze worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Hoe analyseert GeneCoach mijn genen?

Door het afnemen van een wangslijmvliessample blijven jouw cellen met jouw genetische informatie achter op een speciaal borsteltje. Dit wordt opgestuurd naar een laboratorium dat gespecialiseerd is in het analyseren van DNA. Dit laboratorium valt onder de strenge Europese regels voor privacy. Jouw genetische resultaten worden omgezet in lettercodes. Met deze lettercodes maken wij jouw persoonlijke rapport.

GeneCoach DNA plan

GeneCoach selecteerde specifieke genen die van belang zijn voor je prestatievermogen, herstel, gezondheid en welzijn. Je kunt jouw DNA Plan niet gebruiken als een diagnostisch instrument. Je DNA Plan is specifiek bedoeld om je te informeren over hoe je jouw gezondheid kunt optimaliseren en je te leren hoe je het best gezondheidsrisico’s kunt verminderen.

Historische achtergrond

De ontwikkeling van het testen van je DNA heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt. Vroeger betaalde je voor het laten testen van slechts 1 SNP wel 125 euro en voor 15 SNP’s ongeveer 1500 euro. Een aantal jaar geleden kostte het testen van 100 SNP’s nog 600 euro. Nu bieden wij het testen van 125+ genen met een uitgebreide persoonlijke rapportage aan voor slechts € 549,-.

Wat krijg je daarvoor?

Bij GeneCoach krijg je een digitaal rapport met jouw genetische resultaten, achtergronden en voedingsinformatie. Jouw persoonlijke rapport bevat 5 overzichtelijke hoofdstukken waarin 60 onderdelen worden gerapporteerd met jouw persoonlijke resultaten en jouw persoonlijke aanbevelingen. Per onderdeel ontvang je een overzichtelijke rapportage met praktische verbeterpunten.

Onze belofte

De weergegeven informatie en bijbehorende aanbevelingen in dit rapport worden voortdurend gewogen en geoptimaliseerd op basis van nieuwe inzichten uit wetenschappelijke literatuur. GeneCoach verbetert de rapportage van dit DNA Plan ook regelmatig gebaseerd op deze inzichten, waardoor de meest recente versie verbeteringen kan bevatten ten opzichte van voorgaande versies. Door ons speciaal opgeleide GeneCoach Professionals kunnen je begeleiden voor het inpassen van adviezen in jouw specifieke aandachtsgebieden.

Disclaimer

Jouw DNA Plan kan niet worden gebruikt als een diagnostisch instrument. Je DNA Plan is specifiek bedoeld om je te informeren over hoe je je gezondheid kunt optimaliseren en om je te leren hoe je het best jouw gezondheidsrisico’s kunt verlagen. Als je een ernstig medisch probleem hebt, dan is het raadzaam geen wijzigingen aan te brengen in je voedingspatroon en leefstijl zonder raadpleging van een arts of zorgprofessional. Onder geen enkele omstandigheid dien je jouw medicijnen en/of overige medische zorg zonder toestemming van jouw arts te veranderen en/of aan te passen.

Kies pakket
for a better you
Kies pakket