Meer

Ben jij één van die 5,3 miljoen?

Dirk Zoutewelle: "Als voedingsexpert en prestatie-coach, geschoold in allerlei gezondheidswetenschappelijke modellen, constateer ik dagelijks; ‘ziekte ontstaat niet als donderslag bij een heldere hemel’."

In welke mate speelt genetische aanleg een rol?

"Op mijn 25e kreeg ik een verschrikkelijke boodschap van mijn oncoloog, darmkanker. Mijn vrouw had vanaf haar 13e een auto-immuun ziekte. En onze kinderen maakten alle drie een moeilijke start in de eerste dagen van hun leven. Meerdere keren kregen we te horen dat onze toekomst er qua gezondheid, op z’n zachtst gezegd, niet rooskleurig uitzag en dat we er mee moesten leren leven.

Ik vroeg me 25 jaar geleden al af in welke mate genetische aanleg een rol speelde in het ziektebeeld van mijn vrouw en mijzelf. Het gevoel van noodzaak om mogelijkheden te vinden, waardoor we gezonder konden leven en klachten konden verminderen, was groot. Voor mij hing immers mijn leven er van af."

‘ziekte ontstaat niet als donderslag bij een heldere hemel’

"Nu, als voedingsexpert en prestatie-coach, geschoold in allerlei gezondheidswetenschappelijke modellen, constateer ik dagelijks; ‘ziekte ontstaat niet als donderslag bij een heldere hemel’. Het is te vergelijken met het omvallen van dominostenen. Het omvallen gaat op volgorde tot de laatste dominosteen omvalt en je een klacht of ziekte hebt. Het probleem is dat je dit niet zelf herkent."

"We maken maatschappijbreed drie denkfouten.... en kennelijk met serieuze consequenties."

  • Zo waren er in 2011 in Nederland meer dan 5,3 miljoen mensen met een chronische aandoening (bron RIVM, 2013).
  • Voeding is niet belangrijk ter preventie van klachten en ziekte.
  • Klachten en ziekte bestrijden we met one-size-fits-all.
Tijd voor actie!

Tijd voor actie!

"Wacht niet tot je één van die 5,3 miljoen bent! Ben je wel één van die 5,3 miljoen leg je dan niet neer bij ‘leer er maar mee leven’. Misschien is je ‘grootste’ gezondheidsprobleem uiteindelijk je gebrek aan ‘sense of urgency’!"

Bestel jouw DNA plan

Missie Genecoach

De missie van Genecoach is om genetische aanleg te analyseren, deze te verbinden met hoe je vandaag ‘functioneert, presteert en herstelt’ en je te coachen op gebied van voeding, leefstijl en beweging.
Het probleem is niet dat we nog niet alles weten van ons DNA. Het probleem is dat we niets doen met dat wat we wel weten! Jouw leven is het waard!

Meer informatie over Genecoach
Nu bestellen
for a better you
Nu bestellen