Meer

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder hebben wij alvast de meest gestelde vragen beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder! Neem dan contact met ons op via info@genecoach.nl of op +31(0)341 743 992.

Bestellen

Wat zijn de kosten voor het DNA plan?

De kosten bedragen bedragen € 549,00 (inclusief BTW) voor een original DNA Plan. Voor een premium variant betaal je € 649,00 (inclusief BTW). Je ontvangt standaard een digitaal rapport van jouw resultaten. Het is mogelijk om jouw resultaten als hardcopy te ontvangen. De kosten voor de hardcopy bedragen € 34,95 (inclusief btw).

Wat is het verschil tussen een original en een premium DNA plan?

Je ontvangt bij beide plannen standaard een digitaal rapport met jouw genetische resultaten, achtergronden en voedingsinformatie. Jouw persoonlijke rapport bevat 5 overzichtelijke hoofdstukken waarin 60 onderdelen worden gerapporteerd met jouw persoonlijke resultaten en jouw persoonlijke aanbevelingen. Per onderdeel ontvang je een overzichtelijke rapportage met praktische verbeterpunten.

Bij het Original plan ontvang je naast het rapport een advies dat past bij het gewenste resultaat. Dit vertelt welke punten in het rapport belangrijk zijn voor het behalen van resultaat.

Bij het Premium plan ontvang je echter meer, namelijk een gepersonaliseerd advies op maat. Ook hier vertellen we welke punten in het rapport belangrijk zijn voor het behalen van het gewenste resultaat. Maar we gaan hier beduidend verder. Je ontvangt advies op maat in de vorm van de 5 belangrijkste ‘doel gerelateerde’ tips, 5 belangrijkste voedingstips en 3 belangrijkste supplementen tips. Dit doen we niet alleen op basis van genetische aanleg, we houden tevens rekening met de huidige kenmerken en gezondheid van jou. Dat doen we door middel van 2 digitale vragenlijsten. De zogenaamde Genecoach Brain Index en de Genecoach Body Index. Het Premium plan verbindt dus de huidige status van jouw gezondheid met de genetische aanleg en jouw gewenste resultaat.

Wie kan ik bereiken wanneer ik een uitleg wil over mijn rapport?

Wanneer je inhoudelijk een toelichting wilt over jouw rapport, dan kan je contact opnemen met één van onze Genecoach professionals.

Hoe weet ik welk plan het beste voor mij is?

Wanneer je een keuze wilt maken tussen onze plannen; bedenk dan goed welk resultaat jij wenst te behalen met jouw DNA plan. Streef je naar een betere sportprestatie? Of wil je juist een betere energie balans?

Heb je hulp nodig bij het maken van jouw keuze? Neem dan even contact met ons op voor een advies.

Ik heb een original DNA plan gekozen, kan ik deze nog upgraden naar premium?

Ja, jouw original DNA plan kan ge-upgrade worden naar het premium DNA plan. Neem hiervoor contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

Hoe ontvang ik de DNA collector kit?

De DNA collector kit wordt als brievenbuspakket verzonden. In dit pakket tref je ook de retourenveloppe waarmee jij jouw sample retour kunt sturen aan ons.

Hoe snel ontvang ik de DNA collector kit na aanvraag?

Binnen 2 werkdagen na jouw aanvraag ontvang jij de DNA collector kit als brievenbuspakket.

Analyse

Hoe neem ik het wangslijmsample af?

Jouw wangslijmsample neem je af middels een zogenaamde buccal swab, dit is een speciaal borsteltje dat lijkt op een wattenstaafje. Lees goed de instructies die zijn bijgesloten in de DNA collector kit, voordat je het sample afneemt. Het is uiterst belangrijk om de instructies op te volgen.

Is het mogelijk om aan de hand van het DNA plan te zien of ik een ernstige- of erfelijke ziekte krijg?

Het Genecoach test ruim 120 SNP’s, die te maken hebben met fysiologische processen en stofwisselingsprocessen zoals bijvoorbeeld de effectiviteit qua werking van specifieke enzymen. Er worden uitdrukkelijk geen genen getest die direct met ziekten of aandoeningen te maken hebben.

Wat betekent de barcode die op mijn kit zit?

Met de barcode kunnen we jouw gegevens identificeren. Dat wil zeggen dat altijd het juiste wangslijm sample gekoppeld zit aan de juiste code en daarmee aan jouw persoonlijke gegevens.

Wat gebeurt er eigenlijk als er genen niet geanalyseerd kunnen worden?

Het komt weleens voor, al is het zelden, dat een gen niet kan worden bepaald. In dat geval noemen we dat een SNP-fail. Dit kan verschillende redenen hebben. Soms wordt bijvoorbeeld de reden gevonden in een eerder doorgemaakte chemokuur. Een analyse wordt afgekeurd als er meer dan twee SNP-fails worden geconstateerd. Je mag dan kosteloos opnieuw een test afnemen (recollection). Is er dan opnieuw sprake van een afkeuring van de analyse, dan kijken wij met jou naar een andere oplossing.

Waarom moet ik ook mijn lengte en gewicht doorgeven?

Om advies om maat te kunnen geven hebben wij ook jouw lengte en gewicht nodig. Lengte en gewicht zijn bepalend voor het type advies dat aan jou wordt gegeven.

Hoe moet ik mijn sample bewaren?

Jouw wangslijmsample ontvangen we graag zo spoedig mogelijk retour na afname. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om het wangslijmsample dezelfde dag aan ons terug te sturen, verzoeken wij je jouw wangslijmsample op kamertemperatuur te bewaren. Dus niet in de koeling of vriezer

Hoe stuur ik mijn wangslijmsample retour?

Het wangslijmsample kan je in de retourenveloppe, welke je bij jouw DNA collector kit treft, retour sturen. Je hoeft geen postzegel op deze enveloppe te plakken.

Wat is een SNP?

Een single nucleotide polymorphism, afgekort als SNP, uitgesproken als snip, betreft een variatie in het DNA van één enkele nucleotide lang. De meeste SNP’s leveren géén voordeel maar ook géén nadeel op voor het organisme. SNP’s ontstaan door kopieerfoutjes. SNP’s worden onder andere gebruikt in wetenschappelijk onderzoek. Van bepaalde DNA-variaties is er bekend wat de effecten zijn en deze worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Wat is DNA?

DNA bevat genetische informatie en draagt erfelijke eigenschappen over. Genen zijn eenheden van erfelijk materiaal op een chromosoom. Genen bestaan uit DNA. Nucleotiden zijn de bouwstenen voor DNA. Ons DNA bevat vier nucleotiden die aangeduid worden met de letters T, C, G en A.

Hoe analyseert Genecoach mijn genen?

Door het afnemen van een wangslijmvliessample blijven jouw cellen met jouw genetische informatie achter op een speciaal borsteltje. Dit wordt opgestuurd naar een laboratorium dat gespecialiseerd is in het analyseren van DNA. Dit laboratorium valt onder de strenge Europese regels voor privacy. Jouw genetische resultaten worden omgezet in DNA lettercodes. Met deze lettercodes maken wij jouw persoonlijke rapport.

Rapport

Ik ben mijn rapport kwijt, kan ik deze nogmaals ontvangen?

Ja dit kan. Je kunt een e-mail sturen aan info@genecoach.nl of ons bellen op 0341- 743 994 zodat wij jou hiermee verder kunnen helpen.

Is het noodzakelijk om mijn rapport te bespreken met een gezondheidsprofessional.

Jouw resultaten worden op een duidelijke en praktische manier gerapporteerd. De resultaten en belangrijke aspecten in het rapport zijn zelfstandig door te nemen.

Wij raden het je aan om jouw resultaten met één van onze GeneCoach Professionals te bespreken, omdat een gezondheidsprofessional beter in staat is verbanden te leggen tussen jouw resultaten en jouw klachten en/of doelen om zo samen een gericht plan van aanpak te maken.


In welke vorm ontvang ik mijn rapport?

Standaard ontvang je jouw rapport als PDF. Tegen een extra betaling van €34,95 inclusief BTW kun je jouw resultaten ook gedrukt als hardcopy krijgen. Het is mogelijk om deze op een later tijdstip alsnog te bestellen.

Hoe vraag ik een hardcopy rapport aan?

Jouw hardcopy rapport vraag je aan nadat wij jouw bestelling hebben ontvangen. Wanneer jij een bestelling plaatst, ontvang jij deze binnen 2 werkdagen. Je vult vervolgens een formulier in met aanvullende gegevens. Op dit formulier kan jij aangeven of jij een hardcopy rapport wilt ontvangen.

Heb jij jouw digitale rapport al ontvangen en wil je alsnog een hardcopy rapport ontvangen? Dan mag je een e-mailbericht sturen aan info@genecoach.nl.

Hoelang duurt het voordat ik mijn rapport ontvang, nadat ik mijn sample heb opgestuurd?

De gemiddelde doorlooptijd van verzending naar het lab tot het ontvangen van het rapport bedraagt zo’n zes weken. Jouw hardcopy rapport ontvang je nadat jouw digitale rapport is verzonden aan je.

In welke taal is het rapport verkrijgbaar?

Het rapport is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Hoe ontvang ik mijn rapport?

Het digitale rapport ontvang je via een beveiligde verbinding. Wanneer je ook een hardcopy rapport hebt aangevraagd, dan wordt deze als aangetekend pakket verzonden.

Begeleiding

Wat bieden jullie aan om meer te leren over het toepassen van mijn DNA plan?

Wil jij weten hoe jij jouw rapport optimaal kunt toepassen om jouw doelen te behalen?
Volg dan onze workshop Mijn DNA Ontrafeld. Tijdens deze workshop leer jij jouw DNA nog meer te begrijpen en kan je het rapport vervolgens toepassen om jouw doel te bereiken. De planning voor 2019 volgt. Houd onze website en social media in de gaten.

Daarnaast kan je kiezen voor begeleiding door één van onze Genecoach Professionals. Een Genecoach Professional is gespecialiseerd in het vertalen van jouw rapport naar gericht advies aan jou.

Hoe krijg ik begeleiding bij het interpreteren van mijn DNA plan?

Wil jij meer begeleiding bij de adviezen die jij in jouw DNA plan krijg? Neem dan contact op met één van onze Genecoach Professionals. Een Genecoach Professional is gespecialiseerd in het vertalen van jouw rapport naar gericht advies aan jou. Een Genecoach Professional kan jou, naast de persoonlijke adviezen die jij van ons krijgt, verder begeleiden om jouw doel te behalen. Genecoach heeft een netwerk van behandelaars met kennis van onze DNA plannen, deze behandelaars tref je hier.

Wie kan ik bereiken wanneer ik een uitleg wil over mijn rapport?

Wanneer je inhoudelijk een toelichting wilt over jouw rapport, dan kan je contact opnemen met één van onze Genecoach professionals.

Privacy

Hoe lang blijven mijn gegevens bewaard?

De gegevens worden door het laboratorium bewaard als ruwe gegevens 'raw data'. Hierbij worden alleen testresultaten opgeslagen zonder de koppeling naar jouw persoonlijke gegevens. Wij zijn van overheidswege verplicht om jouw gegevens gedurende 7 jaar te bewaren.

Worden de uitslagen opgeslagen in een database?

Jouw wangslijmsample wordt na een succesvolle analyse vernietigd.

De resultaten in het rapport worden als PDF gerapporteerd. Jouw gegevens blijven bewaard op een beveiligde server, middels strikte privacy protocollen.

Hoe gaat Genecoach om met mijn vertrouwelijke gegevens?

Genecoach gaat zeer zorgvuldig om met jouw vertrouwelijke gegevens. Jouw wangslijm-sample wordt onderzocht in een laboratorium met extreem betrouwbare en geavanceerde technologie, volgens de ISO 17025:2005 kwaliteitsstandaard. Er wordt geen enkele informatie aan derden verschaft, tenzij met jouw toestemming aan een gezondheidsprofessional. Daarnaast hanteren wij de AVG wet- en regelgeving.